Goedemorgen net wakker Nederland. 
 

Dit is een pagina voor studenten.

Geen idee wat je wilt studeren? Of heb je een studie gekozen maar weet je niet wat je nu allemaal moet regelen? 

 

 

Wanneer je gaat studeren moet je niet alleen een opleiding kiezen, maar ook een studiestad uitzoeken en nadenken of je thuis blijft wonen of op kamers gaat. Wat je vraag ook is, je vindt er hier antwoord op.

Er zijn wel duizend dingen te bedenken die leuker zijn dan studeren. Helaas willen we allemaal dat mooie diploma aan het einde, dus zal er gestudeerd moeten worden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? 

Wij geven je studeertips zodat je efficiënt je tentamenweken door komt.

Ga je binnenkort studeren? Kom dan nu in actie en regel deze dingen voor het komende jaar. Een goed voorbereide start met je studie is immers het halve werk!


Wat je moet regelen als je op kamers gaat en waar je de beste studentenkamer kunt vinden, staat natuurlijk op Mijn studentenleven .nl


 

De meest uitgebreide studiewijzer, objectief en betrouwbaar. Kies nu!
Opties: Studie kiezen, Master kiezen, Van mbo naar hbo, Studeren en werk.


 


U betaalt lesgeld als u op 1 augustus van een studiejaar 18 jaar of ouder bent. En u een voltijds beroepsopleidende leerweg (BOL) of een voltijds opleiding volgt in het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). 

Lesgeld is een vast bedrag dat u elk studiejaar betaalt voor uw opleiding.
Goedkopere studieboeken krijg je dus alleen als je ze tweedehands gaat kopen. 

Er zijn tweedehands boekhandels die hele stapels tweedehands studieboeken hebben. Maar dan moet je wel even de boekenplanken bij langs om te kijken of jouw boek er tussen zit.