Goedemorgen Nederland

De digitale krant  bij u thuis.

________________________________________

Zieke Jayden

Zieke Jayden (6) trouwt met prinses Elsa uit Frozen.


De 6-jarige Jayden van Caneghem uit het Belgische Leopoldsburg is zaterdag in het huwelijk getreden met prinses Elsa uit de populaire Disney-film Frozen. Hiermee komt een droom uit voor de doodzieke jongen.

Jayden heeft een agressieve vorm van botkanker die vorige jaar werd ontdekt. Hij had één grote wens die door de stichting Make-a-Wish is vervuld.’Eigenlijk al een vriendin’

De jongen glunderde van oor tot oor tijdens de bruiloft. „Eigenlijk heb ik hier op school ook al een vriendinnetje, maar zij vindt het niet erg dat ik met Elsa trouw”, zei Jayden tegen Het Laatste Nieuws.

Na de bruiloft volgde een groot feest in Leopoldsburg. Met een limousine werd Jayden naar een feestzaal gebracht. Daar waren zijn klasgenootjes ook.

’Wij genieten mee’
De gezondheid van Jayden is de laatste tijd gestabiliseerd. Hij heeft zijn laatste chemokuur voor de boeg. „We hopen dat er betere tijden aankomen”, aldus papa Fernando. „Maar als we hem zien genieten, genieten wij ook.”

TILBURG

Een serveerster die een dakloze man voorziet van een gratis bord warm eten in haar restaurant krijgt veel lof voor haar daad op sociale media. In een Facebook-groep met Tilburgers wordt het ontroerende tafereel enthousiast gedeeld.

Een Tilburger schrijft op de Facebook-pagina ’Heel Tilburg in één groep’ dat hij zat te eten bij het restaurant Frank en Vrij, in het centrum van de stad, toen hij eigenaresse Marijna met de maaltijd naar buiten zag komen. „Hij had erge honger”, weet de bezoeker van het restaurant aan de Willem II Straat in de Noord-Brabantse stad.

„Fijn om te zien dat er ook nog goede dingen gebeuren in de wereld”, schrijft hij ontroerd bij de foto. Te zien is hoe de man de kom soep met brood met een bescheiden lach in ontvangst neemt. Het beeld ontroert veel Tilburgers.

„Overweldigend, al die lieve reacties”, vindt eigenaresse Marijna. „Het was mijn eerste instinct om te vragen of ik hem kon helpen, ik had het zo met hem te doen.”

Veel Facebook-leden prijzen haar. „Prachtig gebaar”, klinkt het in de reacties onder de foto’s, die in enkele dagen bijna 2.000 likes hebben geoogst.

Erfenis verbrand in crematieoven.


DEN BOSCH - Een 54-jarige vrouw uit Den Bosch heeft in hoger beroep een taakstraf van honderd uur opgelegd gekregen voor het stelen en verbranden van 72.000 euro. Dat bedrag stond op de rekening van haar overleden vader.

Omdat de vrouw wilde voorkomen dat haar broer aanspraak zou maken op de erfenis, besloot ze al het geld op te nemen en te verstoppen in de kist. Uiteindelijk ging het fortuin tijdens de crematie mee de oven in, meldt Omroep Brabant. 

De broer van de vrouw klaagde haar aan omdat hij vond dat hij recht had op een deel van het geld. Volgens de vrouw was het geld van hun vader en van niemand anders.

De rechter ziet dat anders en oordeelde dat de vrouw het geld heeft gestolen. Een andere rechter oordeelde al eerder dat de vrouw het hele bedrag moet terugbetalen.


Zorgeloos in Eritrea

Den Haag -Grote groepen Eritreeërs gaan nog altijd op vakantie naar het land waaruit ze nu juist gevlucht zijn. Het kabinet beloofde de verblijfsvergunning af te nemen van asielzoekers die dit doen. Daar is bij Eritreeërs niets van terechtgekomen.       


Deze krant toonde eerder al aan dat Eritreeërs in groten getale vakantie vieren in hun thuisland, dat volgens henzelf zo gevaarlijk was dat het noodzakelijk was te vluchten.

Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) sprak daar toen ook schande van. Hij beloofde te controleren op deze ’terugrreizigers’ en hun verblijfsvergunning af te nemen als ze gesnapt worden.     

Uit opgevraagde informatie van zijn departement blijkt dat sinds half 2015 geen enkele Eritreeër om die reden zijn verblijfsvergunning is ontnomen.

Dat gebeurde in dezelfde periode wel bij „enkele tientallen” mensen van een andere nationaliteit. Het ministerie beweert dat het probleem bij Eritreeërs kennelijk niet zo speelt, maar een inventarisatie laat heel wat anders zien.

PVV-Kamerlid Fritsma concludeert: „Dijkhoff beloofde dit aan te pakken, maar heeft geen woord gehouden.”

 bron: telegraaf